Grönsakssoppa med asiatisk smak

Recept på grönsakssoppa med lime, citrongräs och curry. Soppan har en frisk och lite syrlig smak av limeblad och rivet skal av lime.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 200 g jordärtskocka
  • 200 g gulbeta
  • 1 lök - gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ingefära - bit (ca 5 cm)
  • 4 citrongräs
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 4 limeblad
  • 1 l grönsaksbuljong - (tärning + vatten)
  • 1 lime - saften
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och tärna rotfrukterna. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka ingefäran. Krossa ca 4 cm rot på citrongräset med baksidan av kniven. Finstrimla citrongräsroten.

  2. Fräs rotsaker, lök, chili och ingefära i olivoljan. Tillsätt curry och limeblad. Häll på grönsaksbuljongen och låt puttra under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 25 min.

  3. Grovhacka koriandern och tillsätt mot slutet. Smaka av soppan med limesaft och salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!