00000

Det här är en god och lite annorlunda sås gjord på färska grönsaker. Den behöver inte kokas och håller sig fint 4-5 dagar i kylen. Såsen passar bra till grillat eller på buffé.

För 4 dl sås

Ingredienser

1 morot
1 äpple
1 röd paprika
1 röd lök
1 basilikakruka
2 msk äppelcidervinäger
2 msk engelsk senap (colmans)
0,5 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk mald vitpeppar
1 dl rapsolja

1. Skala moroten och skär i slantar. Skär urkärnat äpple och paprika och skalad lök i bitar.
2. Blanda grönsakerna i matberedaren och kör tills allt är fint hackat. Tillsätt basilika, vinäger, senap, socker, salt och vitpeppar.
3. Låt maskinen gå och häll i oljan i en fin stråle. Smaka eventuellt av med mer salt och vinäger.