Grönsakspickels

En klassisk grönsakspickels som får vacker färg av morötter och röd lök.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg grönsaker - blandade, t ex blomkål, morötter och lök, gärna i olika färger
  • 1 dl salt
  • 1,4 l vatten
  • 1 tsk senapsfrön - gula
  • 4 lagerblad
  • 2 dl ättiksprit - (12%)
  • 4 dl strösocker

Gör så här

  1. Ansa och skala grönsakerna. Bryt blomkålen i buketter. Skär morötterna i bitar.  Skär löken i klyftor. Förväll blomkålen i lättsaltat vatten ca 3 min.

  2. Lägg grönsakerna i en bunke. Blanda salt och 1 liter vatten och häll över grönsakerna. Låt grönsakerna stå i kyl över natten.

  3. Häll av grönsakerna och lägg dem i glasburkar varvade med senapsfrön och lagerblad.

  4. Koka upp ättika, socker och 4 dl vatten i en kastrull. Häll lagen över grönsakerna, sätt på lock och förvara kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!