Grönsaksfisk med bacon

Laga i en stor ugnssäker form eller i portionsformar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé - t ex gös eller torsk(MSC-märkt)
  • 4 morötter
  • 2 lökar - färska
  • 70 g bacon
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl ost - riven lagrad

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna. Skär morötter och lök i tunna skivor. Strimla bacon. Fräs bacon knaprigt utan fett i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och skär det i bitar.

  2. Blanda morötter, lök, bacon, grädde och 1/3 av saltet i en ugnssäker form. Stek i ugnen ca 10 minuter.

  3. Skär fisken i portionsbitar. Krydda med resterande salt, peppar och rosmarin. Lägg fisken på grönsakerna, strö över osten. Ugnsstek i ytterligare ca 15 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!