Grönsaksbuljong med rödbetsdumplings

Wontondegplattor finns i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker.

30 min

Grönsaksbuljong med rödbetsdumplings

1. Dumplings: Skala och finriv rödbetan. Blanda den med ingefära, salt och peppar.

2. Lägg ut wontonplattorna på en skärbräda och lägg på lite av rödbetsfyllningen och riven ost. Pensla kanterna med ägg och vik ihop rundlarna till halvmånar. Man kan krusa kanten genom att nypa till så att det bildas veck.

3. Koka upp vattnet med buljongtärningar och kryddor. Skala och skiva lök och morötter. Ansa och strimla salladslöken.

4. Lägg lök och morötter i buljongen och koka under lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

5. Lägg dumplingarna i buljongen och låt koka ca 2 min. Blanda ner salladslöken i buljongen. Toppa med skott och servera.

Recept från