Grönsaksbuljong

Det här blir en klar buljong utan fett. Smaken blir ren och ganska dämpad. Vill man ha mer klös kan man smaksätta den med currypasta, chili eller -citrongräs.
Recept på grönsaksbuljong till din soppa med nudlar
Recept på grönsaksbuljong till din soppa med nudlar Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 l vatten
  • 50 g kombualger
  • 100 g shiitakesvamp
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Fyll en stor kastrull med vatten. Lägg i alger och svamp. Låt stå ca 4 timmar i rumstemperatur.

  2. Ta upp algerna och koka upp vatten och svamp med hela, skalade lökar och morötter.

  3. Sjud buljongen under lock ca 30 min. Krydda med salt. Sila buljongen.

Recept: Tove Nilsson

HÄR HITTAR DU NÅGRA TIPS PÅ NUDLAR:

Vongoleramen med rostad majs och citron

Crispy tofu ramen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!