40 minuter
Grönsaksbollar i indisk gräddsås – gör så här:
- Curry: Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka koriandern, spara lite till garnering. Fräs alla ingredienser på medelvärme 2–3 min under omrörning. Låt kallna.
- Mixa de kokta grönsakerna, det får gärna vara lite grova bitar kvar. Pressa potatisen och blanda med grönsakerna. Blanda därefter ner curryn och äggen.
- Forma den lösa smeten till runda bollar. Stek några bollar åt gången i olja tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Sås: Hacka tomaterna. Krossa spiskumminen grovt i en mortel. Fräs tomater, spiskummin, lagerblad, kanel, gurkmeja och chiliflakes i olja i en gryta eller wok på medelvärme 3–4 min. Tillsätt grädde, vatten, honung och salt och låt sjuda utan lock 10–15 min.
- Lägg bollarna i såsen och låt dem bli varma. Strö över den sparade koriandern och servera med naanbröd.
Tips!
- Bollarna kan du göra av middagsrester så slipper du svinn.