Grönsaksbiffar med durrasallad och mandeldressing

Recept på grönsaksbiffar med durrasallad och mandeldressing. Smeten till biffarna är ganska lös. Vänd dem försiktigt i pannan eller ugnsstek dem.
Therese Elgquist
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 4 morötter - medelstora
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 1 bit purjolök - (10 cm)
  • 50 g grönkål
  • 1 dl örter - blandade
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 ägg - stort
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk rapsolja

Durrasallad

  • 2 dl durra
  • 2 vinteräpplen - söta
  • 100 g blandsallad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 50 g solrosskott

Mandeldressing

  • 1 bit ingefära - färsk (1 cm)
  • 0,5 dl mandelsmör
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Durrasallad: Koka durran enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skrubba morötterna i vatten och skär dem i mindre bitar. Skölj kikärterna i kallt vatten. Ansa och strimla purjolöken. Skär bort stammen från grönkålen och riv bladen i mindre bitar.

  3. Mixa morötter, kikärter, purjolök, grönkål och örter till en smet. Tillsätt mjöl och ägg och blanda ihop. Krydda med salt och peppar. Låt stå ca 10 min.

  4. Forma den lösa smeten till små biffar och stek dem försiktigt i olja på medelvärme 4–5 min på varje sida, tills de är genomstekta och har en gyllene och krispig yta.

  5. Mandeldressing: Skala ingefäran. Mixa ingefära, mandelsmör, vatten och vinäger med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Krydda med salt och peppar.

  6. Kärna ur och hyvla äpplena tunt på mandolin. Blanda durran med äpple, sallad, granatäppelkärnor och solrosskott.

  7. Servera biffarna med durra-sallad och mandeldressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!