00000

Recept på grönsaks­gratäng med quorn och vitkålssallad. Förbered på söndag – ät på måndag.

För 4 personer

Ingredienser

300 g fryst quornfärs
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 förpackning krossade tomater med chili (500 g)
1tsk+1 tsk salt
800 g skalad, kokt potatis
2 squash (á 300 g)
2 dl riven ost

Vitkålssallad

400 g vitkål
2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

20 min+10 min i ugnen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka löken. Fräs lök och quornfärs i olja ca 3 min. Häll på tomatkross och krydda med 1 tsk salt. Låt puttra ca 10 min.
  2. Skär potatis och squash i skivor. Varva potatis och squash med quorn­såsen i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt mellan varven. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, till fin färg.
  3. Sallad: Ansa och finstrimla kålen. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Servera gratängen med salladen.