Grönsaker och örtfilé

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 grön paprika
  • 4 rödlökar
  • 1 spansk peppar (chili)
  • 2 sötpotatisar - (420 g)
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g cocktailtomater - i ask

Örtfilén

  • 1 fläskfilé - (600 g)
  • 1 fläskfilé - (600 g)
  • 1 timjan - i kruka
  • 1 rosmarin - i kruka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa, skala och skär grönsaker och rotsaker i bitar. Lägg dem i en långpanna. Ringla olivolja över, salta och peppra. Rör runt så att allt blandas.

  2. Örtfilén: Repa av de flesta bladen från örterna och hacka dem och vitlöken fint för hand. Pensla filén med olja. Salta och peppra och klappa sedan in kryddörterna runt om. Lägg filén mitt bland grönsaker och rotfrukter. Fördela överblivna timjan och rosmarinkvistar över grönsakerna och stek i ca 30 min tills innertemperaturen är 68°. Vänd gärna filén någon gång och låt tomaterna steka med de sista 15 min. Låt vila 5 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!