00000

Recept på grönpepparsås. Riktigt gott tillsammans med en köttbit. Såsen är smaksatt med en skvätt konjak för en lite kraftigare och lyxigare smak.

För 4 personer

Ingredienser

1 schalottenlök
3 dl vatten
1 mörk oxbuljongtärning
1/2 tsk finhackad dragon eller 1 tsk torkad dragon
1/2 dl madeira
2 1/2 dl mellangrädde
1 tsk Maizena majsstärkelse
1-1 1/2 msk krossad grönpeppar
1 msk konjak
salt eventuellt

Grönpepparsås – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Koka upp vatten, buljongtärning, lök, dragon och madeira.
  2. Låt koka tills ca 1 1/2 dl återstår. Sila.
  3.  Vispa ihop grädde och majsstärkelse. Tillsätt gräddblandningen, grönpeppar och konjak i såsen.
  4. Låt sjuda till simmig konsistens. Smaka ev av med salt före servering.

Serveringsförslag: Oxfilé med grönpepparsås, rostade rotfrukter och tomater.

 

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade med Allt om Mat:s provlagade recept!  Signa upp dig här

nyhetsbrev

Foto: Ulrika Pousette

Signa upp dig här!

Fler recept med: Sås och marinad