Grönpepparsås

Recept på grönpepparsås. Riktigt gott tillsammans med en köttbit. Såsen är smaksatt med en skvätt konjak för en lite kraftigare och lyxigare smak.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning oxbuljong - mörk
  • 0,5 tsk dragon - finhackad eller 1 tsk torkad dragon
  • 0,5 dl madeira
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 - 1.5 msk grönpeppar - krossad
  • 1 msk konjak
  • salt - eventuellt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Koka upp vatten, buljongtärning, lök, dragon och madeira.

  2. Låt koka tills ca 1 1/2 dl återstår. Sila.

  3.  Vispa ihop grädde och majsstärkelse. Tillsätt gräddblandningen, grönpeppar och konjak i såsen.

  4. Låt sjuda till simmig konsistens. Smaka ev av med salt före servering.

  5. Serveringsförslag: Oxfilé med grönpepparsås, rostade rotfrukter och tomater.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Foto: Ulrika Pousette

Signa upp dig här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!