Grönkålssoppa med sherry och mandeltopping

Grönkålssoppa med sherry och mandeltopping är en vardagssoppa som blir extra lyxig med en liten skvätt sherry.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 g grönkål
  • 2 potatisar
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 msk smör
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 0,5 dl sherry - torr
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Topping

  • 0,5 dl mandel - rostad, flagad
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Repa kålen och släng bort den grova nerven. Skala och skär potatis och lök i bitar.

  2. Fräs kål, potatis och lök i smör i en gryta ca 3 min. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.

  3. Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt sherry och krydda med salt och peppar.

  4. Topping: Krossa mandelspånen. Blanda mandel, crème fraiche och gräslök. Krydda med salt.

  5. Servera soppan med mandeltopping och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!