44444

Grönkål är nyttigt, billigt och gott!  Och snabblagat – på en kvart står denna soppa på bordet. Om grönkålen ger mersmak – se recept på sid 68.  

För 4 portioner

Ingredienser

500 g grönkål, hackad, fryst
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk rapsolja
3 dl vatten
1 1/2 msk lime, pressad
2 hönsbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
4 ägg
2 krm salt
1 msk smör
1 krm svartpeppar, nymald

20 min

Grönkålssoppa med chiliägg

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs grönkålen i olja i en gryta under omrör­ning ca 2 min.
  2. Tillsätt vatten, limesaft och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda under lock ca 3 min.
  3. Tillsätt kokosmjölken och koka upp på nytt.
  4. Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Fräs chilin i smör ca 1 minut. Tillsätt äggen och stek till en äggröra under omrör­ning, röran ska precis stelna. Lägg äggröran i soppan. Mal över peppar och servera.

 

SE ÄVEN: Grönkålssoppa med chili och tunnbrödsrulle