Grönkålssoppa med chiliägg

Grönkål är nyttigt, billigt och gott!  Och snabblagat – på en kvart står denna soppa på bordet. Om grönkålen ger mersmak – se recept på sid 68.
Grönkålssoppa med chiliägg
Grönkålssoppa med chiliägg Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1,5 msk lime - pressad
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g grönkål - hackad, fryst
  • 3 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 4 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Pressa limejuicen. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.

  2. Hetta upp oljan i stor kastrull eller gryta. Tillsätt och tina grönkålen under omrör­ning 2 min.

  3. Tillsätt limejuice, vatten och buljong-tärningar. Koka upp och låt sjuda under lock 3 min.

  4. Tillsätt kokosmjölken och hetta upp på nytt.

  5. Vispa snabbt ihop ägg och salt i en bunke.

  6. Fräs chilin i smöret, tillsätt äggen och stek till äggröra i het panna under omrör­ning (röran ska precis stelna). Servera genast i soppan. Mal över peppar.

SE ÄVEN: Grönkålssoppa med chili och tunnbrödsrulle

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!