55555

Grönkålssoppa är nyttig, värmande och har god smak av muskot! Fyll upp på ­termos och ta med ut!

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök
1 msk smör
9 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
500 g grönkål, hackad, fryst eller spenat
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 krm muskot, riven

Tillbehör:

4 ägghalvor, kokta
kycklingpirog, se recept

15 minuter

Grönkålssoppa – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en gryta 2–3 min. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp.
  2. Lägg i den frysta grönkålen och koka upp. Låt sjuda 3–4 min.
  3. Mixa soppan slät och rör ner grädden. Krydda med salt, peppar och muskot. Servera ­ ­soppan med kokta ­ägghalvor och kycklingpirog.

 

Fler recept med: Lunch, Soppa