3.73.73.73.73.7

Recept på grönkålssallad med saffransdressig. Krispig grönkål med frasigt stekt halloumi, frukt, nötter och en syrlig dressing med saffran är smaker som passar bra tillsammans. Den här salladen är matig och riktigt god.

För 6 personer

Ingredienser

Grönkålssallad med saffransdressig

150 g grönkål
1/4 påse saffran, (à 0,5 g)
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung, flytande
1 msk msk olivolja, + 2 msk
1 krm salt
3 apelsiner
3 fikon, färska
1 förpackning halloumiost , (200 g)
1 dl hasselnötter, rostade
1 tsk flingsalt

20 minuter

Grönkålssallad med saffransdressig – gör så här:

  1. Ansa och grovstrimla grönkålen. Förväll den i kokande saltat vatten ca 30 sekunder. Häll av och spola av med kallt vatten. Låt rinna av på en handduk.
  2. Vispa ihop saffran, vinäger, honung och 1 msk olja. Krydda med salt.
  3. Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Ansa och skär fikonen i skivor.
  4. Skär halloumin i kuber. Stek dem runtom i 2 msk olja. Grovhacka hasselnötterna.
  5. Varva grönkål, apelsin, fikon, halloumi och nötter på ett fat. Ringla över dressingen och strö över flingsalt.
Fler recept med: Buffémat, Jul, Övrigt, Sallader, Vegetariskt