Grönkålssallad med poppade senapsfrön

00000

Recept på grönkålssallad med poppade senapsfrön. Nyttigt och enkelt tillbehör till kalkonen. Tunnskivat äpple ger god syrlighet.

För 8 personer:

Ingredienser

500 g grönkål
1 msk senapsfrön, gula
1 msk senapsfrön, bruna
1 äpple, syrligt, grönt 
1 msk citron, pressad

Dressing:

1 msk dijonsenap
0,5 msk honung
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl rapsolja

20 minuter

Grönkålssallad med poppade senapsfrön — gör så här:

  1. Förväll grönkålen i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola av den med kallt vatten och låt rinna av. Strimla kålen.
  2. Rosta senapsfröna i en torr, het stekpanna tills de börjar ”poppa”.
  3. Kärna ur och skär äpplet tunt, gärna på mandolin. Ringla över citronsaften så att äppelskivorna inte blir bruna.
  4. Dressing: Blanda senap, honung, salt och peppar. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning.
  5. Blanda kål och äpple. Häll över dressingen och strö på senapsfröna.
Fler recept med: Grönsaker, Jul, Övrigt, Sallader