Grönkålssallad med citrusmarinerade rödbetor och pinjenötter

Grönkålssallad med citrusmarinerade rödbetor och pinjenötter är en fräsch och vinterskön sallad som piggar upp. 
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 1 äpple - syrligt
  • 200 g grönkål
  • 70 g babyspenat
  • 30 g pinjenötter

Dressing

  • 1 apelsin
  • 2 citroner
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • klyftor apelsin

Gör så här

  1. Dressing: Halvera och pressa saften ur citrusfrukterna. Vispa ihop citrussaft och olja. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala rödbetorna. Kärna ur äpplet. Hyvla tunna skivor av rödbetor och äpple, gärna på en mandolin och skär sedan skivorna i strimlor.

  3. Blanda rödbetor och äpple med 3/4 av dressingen. Låt marinera ca 1 timme, men gärna över natten. Blanda om då och då.

  4. Rosta pinjenötterna i en het stekpanna tills de fått gyllene färg. Låt svalna.

  5. Ansa och repa grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Lägg bladen i en skål och blanda med resterande dressing. Vänd ihop grönkålen med spenaten och lägg på ett fat. Fördela rödbetssalladen över och garnera med pinjenötter och apelsinklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!