3.73.73.73.73.7

Grönkålssallad med baconlindade dadlar och grönkålsströssel är en smakrik, knaprig och färgstark sallad. Grönkålsströsslet kan förberedas dagen före och förvaras torrt.

För 6-8 personer:

Ingredienser

200 g grönkål
2 rödbetor
50 g mangoldskott, röda
12 skivor bacon
24 dadlar, kärnfria
2 msk smör
2 dl rödbetsgroddar
1 dl frön, t ex solrosfrön och pumpakärnor
1 dl granatäppelkärnor

Grönkålsströssel:

50 g grönkål
2 msk olivolja
1,5 tsk flingsalt

30 minuter + 5 minuter i ugn

Grönkålssallad med baconlindade dadlar – gör så här:

  1. Strössel: Sätt ugnen på 160°. Riv grönkålen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut grönkålen och strö över flingssalt.
  2. Riv grönkålen i små bitar och ta bort stjälkarna. Lägg grönkålen i en skål. Skala rödbetorna och skölj ordentligt. Svarva dem på grönsakssvarv eller skär i fina strimlor. Lägg rödbeta och mangoldskott i skålen.
  3. Halvera baconskivorna. Linda en bit bacon runt varje dadel. Stek dadlarna runt om i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dadlarna i salladsskålen och strö över grönkålsströssel, rödbetsgroddar, frön och granatäppelkärnor.
    grönkålssallad dadlar

    Foto: Anna Kern

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Sallader