44444

Grönkålssallad med avokado, hyvlad parmesan och ägg passar till både frukost, brunch och lunch. Förväll grönkålen någon minut i lättsaltat vatten om du vill ha en lite mindre tuggig sallad.

För 4 personer:

Ingredienser

1 dl amarant, eller quinoa
250 g grönkål
0,5 dl hasselnötter, rostade
4 ägg
2 avokador
0,5 dl parmesanost, hyvlad

Dressing:

2 msk vit balsamvinäger
3 msk jungfruolivolja
2 msk dragon, hackad
2 msk mynta, hackad
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

35 minuter

Grönkålssallad med avokado, hyvlad parmesan och ägg – gör så här:

  1. Koka amaranten enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet med en finmaskig sil och låt amaranten svalna.
  2. Dressing: Blanda vinäger, olja och örter. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär bort mittenstjälken på grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Grovhacka hasselnötterna. Lägg amarant, grönkål och hassel-nötter i en stor skål. Häll över dressingen och blanda.
  4. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och sjud dem ca 6 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och halvera dem.
  5. Halvera avokadorna. Fördela sallad, ägg och avokado i portionsskålar. Toppa med hyvlad parmesan.

Recept av Emmy Lundström

pren

Sallad – till frukost, lunch och middag

Bjud in vännerna på brunch med en härlig sallad med melon, färska fikon, granatäpple och fetaost eller varför inte packa sallader i lunchlådan. Här hittar du massor av fler recept på trendiga sallader: