35 minuter
Grönkålssallad med avokado, hyvlad parmesan och ägg – gör så här:
- Koka amaranten enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet med en finmaskig sil och låt amaranten svalna.
- Dressing: Blanda vinäger, olja och örter. Krydda med salt och peppar.
- Skär bort mittenstjälken på grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Grovhacka hasselnötterna. Lägg amarant, grönkål och hassel-nötter i en stor skål. Häll över dressingen och blanda.
- Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och sjud dem ca 6 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och halvera dem.
- Halvera avokadorna. Fördela sallad, ägg och avokado i portionsskålar. Toppa med hyvlad parmesan.
Recept av Emmy Lundström
Sallad – till frukost, lunch och middag
Bjud in vännerna på brunch med en härlig sallad med melon, färska fikon, granatäpple och fetaost eller varför inte packa sallader i lunchlådan. Här hittar du massor av fler recept på trendiga sallader: