4.44.44.44.44.4

Grönkålssallad med ättiksgrädde och rostade mandlar blir lätt en favorit. Krispig grönkål, len och syrlig dressing och knapriga mandlar.

För 4 personer:

Ingredienser

175 g grönkål
50 g sötmandel, rostad
1 dl vispgrädde
1 msk ättiksprit, (12 %)
0,5 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt
2 krm strösocker

10 minuter

Grönkålssallad med ättiksgrädde och rostade mandlar – gör så här:

  1. Repa bladen från grönkålen. Grovhacka bladen. Grovhacka mandeln.
  2. Häll grädde, ättika, senap, salt och socker i en glasburk. Sätt på locket och skaka burken till en krämig dressing.
  3. Blanda dressingen med grönkålen och toppa med mandeln.

 

Fler recept med: Grönsaker, Jul, Sallader, Tillbehör