15 min + 35 min i ugnen
Grönkålsrutor – gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Finstrimla grönkålen. Stek grönkålen mjuk i 1 msk smör ca 3 min. Riv osten.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Blanda ner grönkål och ost. Häll blandningen i en form, ca 12 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min.
- Skala och strimla löken. Stek den mjuk i 1 msk smör ca 5 min. Tillsätt vinägern. Rosta mandeln ca 3 min i torr stekpanna. Låt mandeln svalna och grovhacka den.
- Skär grönkålslådan i rutor. Lägg på lök och mandel vid servering.
Foto: Per Ranung
Kalkonrullar, grönkålsrutor med cheddar och rödkålssallad med brynt smör och sherryvinäger passar perfekt tillsammans på julbordet.