00000

Recept på grönkålsrutor. Cheddarosten kan bytas ut mot samma mängd lagrad prästost, 17 procent.

För 10 pers på buffé

Ingredienser

Grönkålsrutor med cheddar toppade med rödlök och mandel

300 g färsk grönkål
1 msk + 1 msk smör
200 g lagrad cheddarost
3 medelstora ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 rödlök
1/2 msk äppelcidervinäger
50 g sötmandel

15 min + 35 min i ugnen

Grönkålsrutor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finstrimla grönkålen. Stek grönkålen mjuk i 1 msk smör ca 3 min. Riv osten.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.  Blanda ner grönkål och ost. Häll blandningen i en form, ca 12 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min.
  3. Skala och strimla löken. Stek den mjuk i 1 msk smör ca 5 min. Tillsätt vinägern. Rosta mandeln ca 3 min i torr stekpanna. Låt mandeln svalna och grovhacka den.
  4. Skär grönkålslådan i rutor. Lägg på lök och mandel vid servering.