Grönkålspizza med färskost, getost och granatäpple

Grönkålspizza med färskost, getost och granatäpple är en riktig julpizza där grönkål, ost och valnötter ger julsmak. Toppa med granatäpple och honung när pizzan kommer ut ur ugnen.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 0,5 dl durumvetemjöl
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk rapsolja

Topping

  • 200 g färskost - naturell
  • 200 g getost - t ex chèvre eller svensk getbrie
  • 100 g grönkål
  • 0,5 granatäpple
  • 2 dl valnötter
  • 2 msk honung - flytande
  • 2 msk rapsolja - eller olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda kallt vatten, jäst, vetemjöl och durumvete i en matberedare och arbeta degen 3–4 min. Tillsätt saltet och fortsätt arbeta degen 2–3 min. Olja in en bunke med hälften av oljan och lägg i degen. Klappa in resten av oljan på ytan. Låt degen jäsa övertäckt ca 2 timmar.

  2. Sätt ugnen på 250°. Kavla ut degen till en rektangel lika stor som en plåt. Olja in plåten eller lägg på ett bakplåtspapper och lägg på degen. Bred färskosten över pizzan. Smula över getosten. Grädda pizzan mitt i ugnen 8–10 min.

  3. Riv grönkålen i bitar och ta bort stjälkarna. Ta ut pizzan och strö över grönkål och valnötter. Fortsätt grädda 8–10 min.

  4. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Ta ut pizzan och strö över granatäppelkärnor. Ringla över honung och olja. Strö över flingsalt och servera pizzan.

  5. För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!