Grönkålspasta

4.24.24.24.24.2

En underbart god grönkålspasta!

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g pasta, färsk, fylld
300 g grönkål, färsk
2 rödlökar
1 dl sötmandel
2 msk olivolja
2 msk vatten
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 dl ost, grovriven och lagrad, t ex prästost

30 min

Grönkålspasta – gör så här:

  1. Repa grönkålen och hacka den grovt. Skala och grovhacka löken.
  2. Skålla och skala mandeln. Rosta den i en het, torr stekpanna.
  3. Fräs löken i olja i stekpannan några minuter. Ta upp den.
  4. Fräs kålen i olja i stekpannan några minuter och rör om under tiden. Tillsätt vatten och låt det koka ihop.
  5. Lägg i lök och mandel. Krydda med salt och peppar.
  6. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna.
  7. Häll av vattnet på pastan och blanda med grönkålsfräset. Strö över osten.