4.14.14.14.14.1

Grönkålspasta med citron och mozzarella serveras precis nygjord,a nnars drar den åt sig såsen och rätten blir torr.  

För 4 personer:

Ingredienser

400 g pasta
1 gul lök
2 dl lätt crème fraiche
1 citron
150 g grönkål
1 burk svarta bönor, (400 g)
1 buffelmozzarellaost, (125 g)
olivolja, salt, nymald ­svartpeppar

15 minuter

Grönkålspasta – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Stek löken mjuk  i 1 msk olja. Tillsätt crème fraichen och häll över 2 dl vatten. Koka upp och mixa slätt med mixerstav.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ner citronskal, citronsaft, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar i såsen.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka grönkålen och låt den koka med när ca 30 sekunder återstår av koktiden. Spola av bönorna med kallt vatten och blanda ner dem, pasta och grönkål i den varma såsen. Riv mozzarellan i grova bitar och strö den över pastan. Servera genast.