Grönkålspasta med citron och mozzarella  

Grönkålspasta med citron och mozzarella serveras precis nygjord,a nnars drar den åt sig såsen och rätten blir torr.  
Sophie Berlin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 citron
  • 150 g grönkål
  • 1 burk svarta bönor - (400 g)
  • 1 buffelmozzarella - (125 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stek löken mjuk  i 1 msk olja. Tillsätt crème fraichen och häll över 2 dl vatten. Koka upp och mixa slätt med mixerstav.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ner citronskal, citronsaft, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar i såsen.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka grönkålen och låt den koka med när ca 30 sekunder återstår av koktiden. Spola av bönorna med kallt vatten och blanda ner dem, pasta och grönkål i den varma såsen. Riv mozzarellan i grova bitar och strö den över pastan. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!