3.23.23.23.23.2

Recept på grönkålspaj med cheddar och valnötter. Bästa receptet på grönkålspaj från Allt om Mat.

För 8 bitar

Ingredienser

3 dl vetemjöl, siktat
100 g smör, kallt
2 msk vatten, (1% fett)

Fyllning:

250 g grönkål, färsk
2 rödlökar
2 msk smör
2 dl cheddarost, riven
1 dl hasselnötter, rostade
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

30 minuter + 30 minuter i kyl + 40 minuter i ugn

Grönkålspaj med cheddar och hasselnötter – gör så här:

  1. Mixa ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Låt vila i kylen ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Fyllning: Grovhacka grönkålen. Koka den i lättsaltat vatten 2–3 min. Låt den rinna av och pressa ur all vätska. Skala och skiva löken.
  5. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Lägg grönkålsblandning, ost och nötter i det förgräddade pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönkålen. Sänk ugnsvärmen till 200°. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 40 min.

SE ÄVEN RECEPT PÅ:

Grönkåls- och västerbottenspaj

Bästa recepten med grönkål

Krämig västerbottenpaj

Galet goda rotfruktschips som du enkelt gör själv