Grönkålspaj med cheddar och valnötter

Recept på grönkålspaj med cheddar och valnötter. Bästa receptet på grönkålspaj från Allt om Mat.

Grönkålspaj med cheddar och valnötter – gör så här:

  1. Mixa snabbt ihop mjöl, salt och smöret, skuret i kuber till en smulig massa, eller använd fingertopparna.
  2. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en degboll. Låt gärna degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.
  4. Nagga pajbottnen med en gaffel. Låt vila i kylen cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av
    ugnen cirka 10 minuter.
  6. Grovhacka grönkålen. Koka den i lättsaltat vatten några minuter. Låt den rinna av och pressa ur all vätska. Skala och skiva löken.
  7. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Lägg grönkålsblandningen, osten och nötterna i det förgräddade pajskalet.
  8. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar.
  9. Häll äggstanningen över grönkålen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.

SE ÄVEN

Bästa recepten med grönkål

Krämig västerbottenpaj

Galet goda rotfruktschips som du enkelt gör själv

Recept från