Grönkålsomelett med löjrom

Recept på grönkålsomelett med löjrom. Milda smaker passar fint till löjrommen.
Recept på grönkålsomelett med löjrom.
Recept på grönkålsomelett med löjrom. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 250 g grönkål - fryst, hackad
  • 2 dl ost - riven, vällagrad t ex väster­botten
  • 6 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 100 g löjrom
  • 0,5 kruka dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Tina grönkålen och pressa ut det mesta av  vätskan. Blanda kålen med osten.

  2. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Blanda i grönkål och ost. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 25 x 30 cm.

  3. Grädda omeletten mitt i ugnen 35–40 min. Ta ut den och låt svalna.

  4. Rör crème fraichen tunn. Garnera ­omeletten med crème fraiche, löjrom och dillkvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!