00000

Recept på grönkålsfyllda potatisar. Ädelost ger underbart god smak till den här vegetariska rätten.

För 4 personer

Ingredienser

750 g stora bakpotatisar
250 g färsk eller fryst grönkål
1 rödlök
1 msk smör
1 dl lätt crème fraiche
140 g bit ädelost
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

75 min

Grönkålsfyllda potatisar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor.
  2. Baka den i nedre delen av ugnen tills den är mjuk, 3/4-1 timme. Höj sedan ugnstemperaturen till 250°.
  3. Repa och hacka den färska grönkålen. Koka den i lite vatten ca 5 minuter. Eller tina den frysta grönkålen. Pressa ur vattnet.
  4. Skala och hacka rödlöken. Fräs rödlök och grönkål i smör i en stekpanna. Rör ner lätt crème fraiche i grönkålen.
  5. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och ädelosten med en gaffel i en bunke. Rör ner grönkålsröran. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250° ca 10 min.