Grönkålscouscous med russin och mandel

4.34.34.34.34.3

En fräsch sallad med den klassiska grönkålen passar till alla rätter. Russin och mandel gör den extra jullik.

För 4 person(er)

Ingredienser

2,5 dl vatten
1 tsk salt
200 g couscous
4 grönkålskvistar
0,5 dl russin
0,5 dl flagad mandel

Dressing

0,5 citron
2 msk olivolja

20 minuter

Grönkålscouscous med russin och mandel – gör så här:

  1. Koka upp vatten och salt. Häll det över couscousen.
    Rör om och låt svälla ca 6 min under lock.
  2. Repa grönkålsbladen och förväll dem i kokande vatten.
    Spola i kallt vatten så behåller den sin fina färg.
  3. Hacka kålen i fina bitar.
  4. Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal, citronsaft och olja.
  5. Rör om couscousen med en gaffel och blanda med grönkål, russin och mandel.
  6. Häll på citrondressingen.