00000

Recept på grönkålschips. Dippen på yoghurt med ajvar, vitlök och chiliflakes blir fantastiskt!

För 4 - 6 personer

Ingredienser

6 kvistar grönkål (ca 300 g)
2–3 msk kokosolja
1/2 tsk flingsalt

Ajvardipp:

2 dl yoghurt turkisk eller grekisk
3 msk ajvar relish mild
1 klyfta vitlök
2 krm chiliflakes
1 krm salt

10 min + 20 min i ugne

Grönkålschips – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Bryt ­grönkålen i mindre bitar och skär bort den grova mittsträngen. Lägg den på en plåt och ringla över rumsvarm kokosolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Vänd runt ­bladen 2–3 gånger under tiden. Strö över saltet.
  2. Dipp: Blanda yoghurten med ajvar relish, pressad vitlök, ­chili­flakes och salt.
  3. Servera grönkålen till dippen.

Recept av Elisabeth Johansson.

Tips! Servera gärna grönkålschipsen med rostade valnötter. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Lägg nötterna på en bit hushållspapper och låt kallna. Salta eventuellt.

 

P.S. Tips på fler varianter av rotfruktschips? Här är ett gott och nyttigt recept från tidningen ToppHälsa!

Fler recept med: Jul, Övrigt, Vegetariskt