Grönkålschips - vegetariskt som snacks till öl eller julmust

Recept på grönkålschips. Dippen på yoghurt med ajvar, vitlök och chiliflakes blir fantastiskt!
Grönkålschips med dipp
Grönkålschips med dipp Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6 kvistar grönkål - (ca 300 g)
  • 2 - 3 msk kokosolja
  • 0.5 tsk flingsalt

Ajvardipp

  • 2 dl yoghurt - turkisk eller grekisk
  • 3 msk ajvar relish - mild
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Bryt ­grönkålen i mindre bitar och skär bort den grova mittsträngen. Lägg den på en plåt och ringla över rumsvarm kokosolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Vänd runt ­bladen 2–3 gånger under tiden. Strö över saltet.

  2. Dipp: Blanda yoghurten med ajvar relish, pressad vitlök, ­chili­flakes och salt.

  3. Servera grönkålen till dippen.

Recept av Elisabeth Johansson.

Tips! Servera gärna grönkålschipsen med rostade valnötter. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Lägg nötterna på en bit hushållspapper och låt kallna. Salta eventuellt.

P.S. Tips på fler varianter av rotfruktschips? Här är ett gott och nyttigt recept från tidningen ToppHälsa!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!