Grönkålschips med flingsalt

Grönkålschips har redan blivit en riktig klassiker. Kanske inte så konstigt med tanke på att de är minst lika goda som vanliga chips och mycket nyttigare.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 g grönkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Skölj grönkålen väl. Torka av med en handduk och låt torka ordentligt.

  2. Sätt ugnen på 150°. Riv grönkålen i lika stora bitar och lägg dem på en eller två plåtar. Tänk på att de inte bör ligga på varandra för mycket. Ringla över olja och strö över flingsalt. Massera in ordentligt.

  3. Rosta grönkålen mitt i ugnen ca 15 min, så att chipsen blir krispiga och får lite färg, vänd dem efter halva tiden. Var noga så att de inte bränns. Låt chipsen kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!