Grönkålsbollar med halloumi och citrondipp

00000

Grönkålsbollarna med halloumi är godast nyfriterade, men bollarna kan förberedas och ställas kallt före minglet. Panera och fritera dem strax före servering.  

För 20 bollar:

Ingredienser

1 gul lök
200 g grönkål (150 g plockad)
200 g halloumiost
2 msk olivolja
2 msk vetemjöl
0,5 tsk spiskummin mald
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Panering:

2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko japanskt ströbröd

Citrondipp:

5 dl matyoghurt
1 tsk citronskal rivet
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

25 minuter + tid i kyl eller frys

Grönkålsbollar med halloumi och citrondipp – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Plocka grönkålen av den grova stjälken. Riv osten.
  2. Stek lök och grönkål i olja ca 3 min. Ta upp i en skål och blanda ner ost och mjöl. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Mixa ihop till en smidig smet.
  3. Forma smeten till bollar och ställ i kylen.
  4. Citrondipp: Blanda alla ingredienser.
  5. Vispa upp äggen till paneringen. Doppa  bollarna i mjöl, ägg och sist i panko. Värm oljan i en kastrull till 160°. Fritera bollarna  gyllenbruna. Lyft upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera bollarna nyfriterade med citrondipp.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler recept med: Ägg och mejeri, Jul, Övrigt