25 minuter + tid i kyl eller frys
Grönkålsbollar med halloumi och citrondipp – gör så här:
- Skala och finhacka löken. Plocka grönkålen av den grova stjälken. Riv osten.
- Stek lök och grönkål i olja ca 3 min. Ta upp i en skål och blanda ner ost och mjöl. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Mixa ihop till en smidig smet.
- Forma smeten till bollar och ställ i kylen.
- Citrondipp: Blanda alla ingredienser.
- Vispa upp äggen till paneringen. Doppa bollarna i mjöl, ägg och sist i panko. Värm oljan i en kastrull till 160°. Fritera bollarna gyllenbruna. Lyft upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Servera bollarna nyfriterade med citrondipp.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️