Grönkålsbollar med halloumi och citrondipp

Grönkålsbollarna med halloumi är godast nyfriterade, men bollarna kan förberedas och ställas kallt före minglet. Panera och fritera dem strax före servering.
Recept på grönkålsbollar med halloumi och citrondipp.
Recept på grönkålsbollar med halloumi och citrondipp. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 200 g grönkål - (150 g plockad)
  • 200 g halloumiost
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Panering

  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko - japanskt ströbröd

Citrondipp

  • 5 dl matyoghurt
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Plocka grönkålen av den grova stjälken. Riv osten.

  2. Stek lök och grönkål i olja ca 3 min. Ta upp i en skål och blanda ner ost och mjöl. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Mixa ihop till en smidig smet.

  3. Forma smeten till bollar och ställ i kylen.

  4. Citrondipp: Blanda alla ingredienser.

  5. Vispa upp äggen till paneringen. Doppa  bollarna i mjöl, ägg och sist i panko. Värm oljan i en kastrull till 160°. Fritera bollarna  gyllenbruna. Lyft upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  6. Servera bollarna nyfriterade med citrondipp.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!