Grönärtshummus

Recept på grönärtshummus. En härligt grön röra av ärter, vitlök och citron.
Recept på grönärtshummus.
Recept på grönärtshummus. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 g gröna ärter - frysta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöksklyftan. Koka ärter och vitlök i lättsaltat vatten ca 5 min. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  2. Häll av kokvattnet från vitlök och ärter och lägg dem i en mixer eller matberedare. Tillsätt citronskal, -saft och senap. Mixa och tillsätt samtidigt oljan lite i taget. Krydda med salt.

  3. Häll upp i en skål och ställ i kylen fram till servering.

Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!