Grönärtshummus

Recept på grönärtshummus. En härligt grön röra av ärter, vitlök och citron.  

För 3 dl:

Ingredienser

250 g gröna ärter frysta
1 vitlöksklyfta
0,5 citron
1 msk dijonsenap
1 dl rapsolja
0,5 tsk salt

15 minuter

Hummus på gröna ärtor – gör så här:

  1. Skala och skiva vitlöksklyftan. Koka ärter och vitlök i lättsaltat vatten ca 5 min. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
  2. Häll av kokvattnet från vitlök och ärter och lägg dem i en mixer eller matberedare. Tillsätt citronskal, -saft och senap. Mixa och tillsätt samtidigt oljan lite i taget. Krydda med salt.
  3. Häll upp i en skål och ställ i kylen fram till servering.

Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin

Fler recept med: Grönsaker, Kräftskiva, Röror