Har du bråttom – välj inlagd paprika på burk till risonisalladen.

För 4 personer

Ingredienser

Gröna grillspett med risoni

2 squash (á 300 g)
2 paprikor, gärna i olika färger
2 gula lökar
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 dl pesto

Risoni

3 paprikor, gärna olika färger
3 dl risoni
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk salt

30 min

Gröna grillspett med risoni

 

1. Risoni: Sätt ugnen på 250 grader. Halvera paprikorna, kärna ur och lägg dem med den kupade sidan uppåt på ett ugnssäkert fat. Tillaga paprikan mitt i ugnen tills skalet börjar bubbla och svartna. Ta ut och låt paprikan svalna. Dra av skalet och skär paprikan i bitar.

2. Koka risonin i vattnet med grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen. Blanda paprika och risoni. Smaka av med salt.

3. Ansa och skär squashen i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Trä upp grönsakerna växelvis på grillspett. Pensla med oljan blandad med salt och peppar.

4. Grilla spetten runt om ca 8 min. Servera med risoni och pesto.