00000

30 min
Allt i ett förenklar matlagningen. Fisk ska tillagas varsamt, därför tillsätts den på slutet och får försiktigt sjuda, dvs nästan koka.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g rödspättefiléer, färska eller frysta
1 kilo potatis
100 g purjolök, liten
400 g broccoli, färsk eller fryst
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning

25 minuter

Gröna fiskgrytan – gör så här:

  1. Skala och skiva potatis. Ansa och skiva purjolöken. Bryt broccoli i buketter. Fräs potatis och lök i olja 2 min. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll i vatten och buljongtärning. Låt koka under lock ca 10 min. Tillsätt broccolin, om du använder färsk ska den koka med ca 5 min.
  3. Rulla ihop rödspättefiléerna och fäst med en tandpetare. Lägg fiskrullen i grytan. Sjud ca 8 min tills fisken är vit och fast. Servera.