Grön trädgårdssås

Till den ugnsbakade rödingen smakar trädgårdssåsen fint. Gör gärna såsen dagen före kalaset så att den får ta till sig smaken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 basilika - kruka
  • 25 g persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk grön örtsenap - eller dijonsenap
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Kör basilikablad, persiljeblad och vitlök i en matberedare. Blanda i lite av yoghurten och kör någon minut så blir såsen ordentligt grön. Tillsätt senap, honung och resten av yoghurten och blanda snabbt ihop. Salta och peppra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!