3.93.93.93.93.9

Skiva rädisor och fänkål tunt, gärna på mandolin eller osthyvel. 

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

400 g grön sparris
1 msk olivolja, + 2 msk
1 tsk flingsalt, + 1/2 tsk
0,5 fänkålsstånd
8 rädisor
75 g sötmandel, rostad
1 msk citron, pressad

20 minuter

Grön sparrissallad – gör så här:

  1. Ansa sparrisen och skär den i 2-3 cm långa bitar. Stek sparrisen i 1 msk olja 3-4 min. Krydda med flingsalt och låt den sedan svalna på ett fat.
  2. Ansa och hyvla fänkål och rädisor tunt, gärna med mandolin eller osthyvel.
  3. Lägg mandeln på sparrisen och toppa med de hyvlade grönsakerna. Ringla över 2 msk olja och strö över flingsalt.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Sallader