Grön sparrispizza

Recept på grön sparrispizza. Förbered pizzabottnar och lägg på sparris, kapris, ost och salvia och gratinera när de ska ätas.
Recept på grön sparrispizza.
Recept på grön sparrispizza. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl special - -8, (420–480 g)

Fyllning

  • 400 g mozzarella
  • 100 g parmesan - riven
  • 400 g sparris - grön
  • 2 msk kapris
  • 1 kruka salvia
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Blanda ner nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen) och arbeta degen smidig ca 5 min. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250°.

  2. Dela degen i fyra bitar, kavla ut till runda pizzor på mjölad arbetsbänk. Skiva mozzarellan, fördela den på pizzorna. Strö på hälften av parmesanen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.

  3. Tunna sparrisar kan läggas direkt på de förgräddade bottnarna, grova stjälkar skärs längs med. Strö över kapris, salvia och resterande parmesan. Ringla över olja. Krydda med flingsalt. Grädda ytterligare ca 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!