3.53.53.53.53.5

Grön sparris och rädisor med chèvre, brynt smör och pistaschnötter serveras direkt, då är det som godast.

För 4-6 personer:

Ingredienser

500 g sparris, grön
400 g rädisor, gärna blandade färger
100 g smör
200 g chèvreost
3 msk pistaschnötter, utan skal
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter

Grön sparris och rädisor med chèvre, brynt smör och pistaschnötter – gör så här:

  1. Bryn smöret i en kastrull. Häll smöret, inklusive bottensatsen, i en bunke så att det inte fortsätter att brynas.
  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Ansa och halvera de större rädisorna. Koka upp lättsaltat vatten, ca 2 tsk/liter vatten, i en vid kastrull eller traktörpanna. Förväll sparrisen 2–3 min. Ta upp den, förväll sedan rädisorna 3–4 min. Häll av vattnet.
  3. Blanda sparris och rädisor med smöret. Lägg upp på ett fat och smula över osten. Strö över pistaschnötterna. Krydda med salt och peppar och servera direkt.
Fler recept med: Gourmet och lyx