00000

Den här rätten är vackrast att servera direkt på små tallrikar. Lägg upp portioner och garnera strax före servering.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

1,5 kg sparris grön
1 dl olivolja
4 citroner, rivet skal
4 dl crème fraiche
450 g västerbottensost riven
400 g forellrom

Garnering:

40 körvelkvistar
40 dillvippor
2 msk flingsalt
svartpeppar nymald

Grön sparris med västerbottenscrème och forellrom — gör så här:

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i saltat vatten ca 6 min. Ta upp och lägg den i kallt vatten så att kokningen avstannar. Låt sparrisen rinna av och blanda den med olivolja och citronskal.
  2. Värm crème fraichen i en kastrull och tillsätt osten. Rör tills osten smält. Häll smeten i en spritspåse och låt kallna i kylen. Låt rommen rinna av i en sil om den är lös.
  3. Lägg upp sparris på tallrikar. Spritsa på ostcrème och klicka på forellrom. Garnera med körvel och dill och strö över salt och peppar.