Grön sparris med västerbottenscrème och forellrom
Ingredienser
- 1,5 kg sparris - grön
- 1 dl olivolja
- 4 citroner - rivet skal
- 4 dl crème fraiche
- 450 g västerbottenost - riven
- 400 g forellrom
Garnering
- 40 körvelkvistar
- 40 dillvippor
- 2 msk flingsalt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i saltat vatten ca 6 min. Ta upp och lägg den i kallt vatten så att kokningen avstannar. Låt sparrisen rinna av och blanda den med olivolja och citronskal.
-
Värm crème fraichen i en kastrull och tillsätt osten. Rör tills osten smält. Häll smeten i en spritspåse och låt kallna i kylen. Låt rommen rinna av i en sil om den är lös.
-
Lägg upp sparris på tallrikar. Spritsa på ostcrème och klicka på forellrom. Garnera med körvel och dill och strö över salt och peppar.