Grön sparris med västerbottenscrème och forellrom

Den här rätten är vackrast att servera direkt på små tallrikar. Lägg upp portioner och garnera strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 kg sparris - grön
  • 1 dl olivolja
  • 4 citroner - rivet skal
  • 4 dl crème fraiche
  • 450 g västerbottenost - riven
  • 400 g forellrom

Garnering

  • 40 körvelkvistar
  • 40 dillvippor
  • 2 msk flingsalt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i saltat vatten ca 6 min. Ta upp och lägg den i kallt vatten så att kokningen avstannar. Låt sparrisen rinna av och blanda den med olivolja och citronskal.

  2. Värm crème fraichen i en kastrull och tillsätt osten. Rör tills osten smält. Häll smeten i en spritspåse och låt kallna i kylen. Låt rommen rinna av i en sil om den är lös.

  3. Lägg upp sparris på tallrikar. Spritsa på ostcrème och klicka på forellrom. Garnera med körvel och dill och strö över salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!