Grön sparris med västerbottenscrème och forellrom

00000

Den här rätten är vackrast att servera direkt på små tallrikar. Lägg upp portioner och garnera strax före servering.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

1,5 kg sparris, grön
1 dl olivolja
4 citroner, rivet skal
4 dl crème fraiche
450 g västerbottensost, riven
400 g forellrom

Garnering:

40 körvelkvistar
40 dillvippor
2 msk flingsalt
svartpeppar, nymald

Grön sparris med västerbottenscrème och forellrom — gör så här:

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i saltat vatten ca 6 min. Ta upp och lägg den i kallt vatten så att kokningen avstannar. Låt sparrisen rinna av och blanda den med olivolja och citronskal.
  2. Värm crème fraichen i en kastrull och tillsätt osten. Rör tills osten smält. Häll smeten i en spritspåse och låt kallna i kylen. Låt rommen rinna av i en sil om den är lös.
  3. Lägg upp sparris på tallrikar. Spritsa på ostcrème och klicka på forellrom. Garnera med körvel och dill och strö över salt och peppar.
Fler recept med: Bröllop, Buffémat, Dop, Övrigt, Student