Grön sparris med tryffelpecorino

Lagrad pecorinoost med äkta tryffel är dyrt, men en liten bit räcker långt. Vanlig pecorino med några stänk tryffelolja kan ersätta den äkta varan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 2 msk olivolja
  • 50 g tryffelpecorino - lagrad
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • tryffelolja - några droppar (ev)

Gör så här

  1. Koka sparrisen ca 4 min i lättsaltat vatten.

  2. Häll av vattnet. Skölj sparrisen i kallt vatten så kokningen avstannar. Låt rinna av.

  3. Grilla den runt om i grillpanna eller på utegrillen.

  4. Lägg upp sparrisen på ett fat. Ringla över olivolja och hyvla över tryffelpecorino. Mal över svartpeppar. Smaken av tryffel kan förstärkas med några droppar tryffelolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!