3.33.33.33.33.3

Grön sparris med pankofras är en snabbgjord förrätt. Grön sparris behöver inte skalas, till skillnad från den vita som alltid måste skalas.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g sparris, grön
25 g parmesanost
50 g smör
0,5 dl panko
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
0,25 ask smörgåskrasse

10 minuter

Grön sparris med pankofras – gör så här:

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av och lägg sparrisen på ett fat eller på tallrikar.
  2. Finriv osten. Bryn smöret i en stekpanna. Blanda i pankon och låt steka med tills den fått fin färg. Krydda med flingsalt och peppar.
  3. Fördela strösslet på sparrisen och strö över osten. Klipp över krasse och servera.
Fler recept med: Förrätter, Fredagsmat, Vegetariskt