Grön sparris med pankofras

Grön sparris med pankofras är en snabbgjord förrätt. Grön sparris behöver inte skalas, till skillnad från den vita som alltid måste skalas.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g sparris - grön
  • 25 g parmesan
  • 50 g smör
  • 0,5 dl panko
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,25 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av och lägg sparrisen på ett fat eller på tallrikar.

  2. Finriv osten. Bryn smöret i en stekpanna. Blanda i pankon och låt steka med tills den fått fin färg. Krydda med flingsalt och peppar.

  3. Fördela strösslet på sparrisen och strö över osten. Klipp över krasse och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!