Grön sparris med basilikadip

Den härligt gröna basilikadipen passar utmärkt till de flesta grönsaker samt även som kall sås till fisk och kött. Till 6 personer blir det ca 2,5 dl dip.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g grön sparris

Basilikadip

  • 1 basilika - kruka
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 schalottenlök - skivad
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 krm socker

Gör så här

  1. Skär bort 2 cm längst ner på sparrisen. Lägg den i kokande lättsaltat vatten och koka ca 1 minut. Kyl direkt i isvatten. Halvera dem.

  2. Plocka av bladen på basilikan. Lägg äggula, senap, vinäger och schalottenlök i en mixer, starta och kör 30 sekunder innan olivoljan tillsätts i en tunn stråle.

  3. Lägg basilikabladen i mixern, kör ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ kallt. Hit går bra att förbereda.

  4. Servering: Häll upp basilikakrämen i snapsglas och stick i sparrisen. Ställ kallt tills de ska serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!