Grön soppa med ris och parmesanost

00000

Recept på grön soppa med ris och parmesanost. Svenska grönsaker används här i en soppa med italienska smaker.

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1,5 dl ris gärna arborio
3 grönsaksbuljongtärningar
200 g vaxbönor färska, eller gröna bönor
250 g körsbärstomater
1 burk vita bönor stora, (400 g)
150 g babyspenat
75 g parmesanost
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

50 g bröd per person

25 minuter

Grön soppa med ris och parmesanost – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och ris i 1 msk olja i en gryta ca 2 min. Häll över 1,2 liter vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.
  2. Ansa och skär bönorna i mindre bitar. Halvera tomaterna. Spola av de vita bönorna med kallt vatten, låt rinna av.
  3. Blanda ner gröna bönor, tomat och vita bönor i grytan, koka ytterligare ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda ner spenaten. Grovriv parmesanen.
  4. Ringla över 2 msk olja och servera soppan med parmesan och bröd.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️