25 minuter
Grön soppa med feta och rostade tomatmackor – gör så här:
- Skala och skär potatisen i tunna skivor. Ansa och skiva löken. Ansa och skär zucchinin i bitar.
- Fräs potatis och det vita av löken i 2 msk olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och sjud soppan under lock 5–8 min, tills potatisen är mjuk. Tillsätt zucchini och koka ytterligare ca 5 min. Tillsätt det gröna från löken och koka ca 3 min.
- Ta grytan från värmen. Mixa soppan med mixerstav, gärna lite grovt. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
- Skiva och rosta brödet. Skiva tomaterna och fräs dem i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Fördela soppan i portionsskålar. Toppa med smulad fetaost och persilja. Strö över 1 krm peppar. Servera med brödet toppat med tomatskivor.