55555

Grön soppa med brynt currysmör har en extra ­proteinboost från sojabönor. ­Bönorna har mild, nötig smak och ger soppan en fin ljusgrön färg. Den får en god smakbrytning av brynt currysmör och fetaost.  

För 4 personer:

Ingredienser

1 vitlöksklyfta
4 potatisar, av mjölig sort
250 g sojabönor, frysta
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2-3 dl mjölk
2 tsk curry
1 kruka gräslök
100 g fetaost
smör, salt

Tillbehör:

75 g bröd, per person

20 minuter

Grön soppa med brynt currysmör – gör så här:

  1. Skala och skiva vitlöksklyftan. Fräs den i 1 msk smör.
  2. Skala och skiva potatisen. Lägg den och sojabönorna i grytan och häll på vattnet. Koka under lock ca 12 min, tills potatisen är mjuk.
  3. Lägg i buljongtärningarna och mixa soppan slät med mixerstav. Häll i mjölken och värm soppan.
  4. Bryn 2 msk smör och tillsätt curryn. Finhacka gräslöken. Rör ner currysmöret i soppan utan att det blandas helt. Strö över gräslök och smulad fetaost.