Grön sommarsoppa

En vackert grön soppa med mild smak. Extra krydda ger parmesanosten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 gul lök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 selleri - stjälk
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 150 g haricots verts
  • 150 g sparris - grön
  • 2,5 dl gröna ärter

Tillbehör

  • 100 g grovt toastbröd - 4 skivor
  • 4 msk parmesan - finriven
  • 2 msk basilika - färsk, hackad

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och strimla selleristjälken. Fräs hacket i oljan utan att det tar färg.

  2. Tillsätt vatten, buljongtärning, peppar och salt. Koka upp.

  3. Skär bönor och sparris i bitar och häll dem i soppan. Låt sjuda 3 minuter. Rosta under tiden brödskivorna och skär dem i tärningar.

  4. Tillsätt ärterna till soppan. Koka upp och servera med rostade brödtärningar och riven parmesanost blandad med basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!