Romanesco är en hybrid mellan blomkål och broccoli. Den har en mild smak som mest påminner om blomkål.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 färskpotatisar (300 g) kokta
200 g romanesco
200 g broccoli
2 chorizokorvar (à 100 g)
5 dl vatten
2,5 msk grönsaksfond konc
5 dl mjölk
1 tsk Maizena majsstärkelse
0,5 tsk salt
2 msk persilja hackad

Tillbehör:

60 g bröd per portion

1. Skiva potatisen. Bryt romanesco och broccoli i små buketter och skär stocken i skivor. Skiva korven.
2. Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt broccoli och romanesco och låt koka ca 5 min.
3. Häll i mjölken och tillsätt potatis och korv. Låt koka ca 2 min.
4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redningen i soppan och låt koka upp. Smaka av soppan med salt och blanda i persilja. Servera med bröd.

Ca 460 kcal per portion
12 g fett 26 g protein
32 g kolhydrater