Grön sommarsoppa med korv

Romanesco är en hybrid mellan blomkål och broccoli. Den har en mild smak som mest påminner om blomkål.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 färskpotatisar - (300 g) kokta
  • 200 g romanesco
  • 200 g broccoli
  • 2 chorizo - (à 100 g)
  • 5 dl vatten
  • 2,5 msk grönsaksfond - konc
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk persilja - hackad

Tillbehör

  • 60 g bröd - /portion

Gör så här

  1. Skiva potatisen. Bryt romanesco och broccoli i små buketter och skär stocken i skivor. Skiva korven.

  2. Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt broccoli och romanesco och låt koka ca 5 min.

  3. Häll i mjölken och tillsätt potatis och korv. Låt koka ca 2 min.

  4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redningen i soppan och låt koka upp. Smaka av soppan med salt och blanda i persilja. Servera med bröd.

Ca 460 kcal per portion

12 g fett 26 g protein

32 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!