55555

Grön sill med krasse och wasabi passar lika bra på påskbordet, till midsommar som på julbordet.

För 8-10 personer på buffé:

Ingredienser

2 förpackningar 5-minuterssill, (à 420 g)
2 dl crème fraiche
1 ask smörgåskrasse
0,25 rödlök
0,5 dl majonnäs
2 tsk wasabipasta

Grön sill med krasse och wasabi – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av. Torka av den med hushållspapper. Skär i bitar.
  2. Mixa 1 dl crème fraiche med 2/3 av krassen. Skala och finhacka löken. Rör ihop resterande crème fraiche, lök, spara eventuellt lite till garnering, majonnäs och wasabi. Blanda i den mixade krasseröran. Blanda ner sillen i såsen och låt stå i kylen ca 1 dygn.
  3. Strö resterande krasse och eventuell lök på sillen. Servera.

Fler recept med: Fisk, Jul, Sill