Grön sill med krasse och wasabi
Grön sill med krasse och wasabi passar lika bra på påskbordet, till midsommar som på julbordet.
Ingredienser
- 2 förp 5-minuterssill - (à 420 g)
- 2 dl crème fraiche
- 1 ask smörgåskrasse
- 0,25 rödlök
- 0,5 dl majonnäs
- 2 tsk wasabipasta
Gör så här
-
Låt sillen rinna av. Torka av den med hushållspapper. Skär i bitar.
-
Mixa 1 dl crème fraiche med 2/3 av krassen. Skala och finhacka löken. Rör ihop resterande crème fraiche, lök, spara eventuellt lite till garnering, majonnäs och wasabi. Blanda i den mixade krasseröran. Blanda ner sillen i såsen och låt stå i kylen ca 1 dygn.
-
Strö resterande krasse och eventuell lök på sillen. Servera.