Grön sallad – perfekt till falafel!

Recept på en härligt grön sallad som du kan servera på buffé eller till middag, gärna till falafel. Grönt är skönt!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 romansalladshuvuden
  • 1 liten squash - (250 g)
  • 0,5 l ärtor
  • 1 l haricots verts - frysta eller färska
  • 2 msk svarta sesamfrön

Tahinidressing

  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,5 msk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Skölj och skär salladen grovt. Skiva squashen tunt och lägg i iskallt vatten ca 5 min. Häll av i durkslag.

  2. Koka ärter och haricots verts hastigt. Skölj dem i kallt vatten. Lägg allt grönt på ett stort fat.

  3. Rosta sesamfröna i torr panna tills de har blivit gyllenbruna.

  4. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen under kraftig vispning. Ringla dressingen över salladen och strössla över sesamfröna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!