3.73.73.73.73.7

Massor av grönt med krispiga ­nötter och asiatiska örter är fräscht till laxen och riset.

För 10 personer:

Ingredienser

1 gurka, stor
1 paket sojabönor, frysta (250 g)
70 g babyspenat
2 dl böngroddar, färska
0,5 dl wasabinötter
1 dl cashewnötter, rostade
1 kruka mynta
1 kruka koriander

Dressing:

1 vitlöksklyfta
2 msk lime, pressad
0,75 dl olivolja
0,5 msk sesamolja
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

25 minuter

Grön sallad med färska örter och nötter – gör så här:

  1. Skala och halvera gurkan. Gröp ur kärnhuset och skär i halv­månar. Koka bönorna i vatten ca 2 min och kyl ner i kallt vatten.
  2. Dressing: Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop limesaft, olja, sesamolja, vitlök, salt och peppar.
  3. Blanda gurka och bönor med dressingen och vänd ihop med ­övriga ingredienser.
Fler recept med: Asiatiskt, Buffémat, Grönsaker, Sallader